به گزارش مشرق به نقل از پایگاه خبری النشره نتیجه اولیه رایزنیهای «سعد حریری» نخستوزیر مکلف لبنان درباره تشکیل دولت مثبت ارزیابی شده و انتظار میرود توافقاتی که در سطوح بالا از خلال تماسهای بینالمللی و منطقهای در این روند حاصل شده منجر به ارائه پیشنهادهای منطقی و قابل قبول برای دولت شود.
محافل پارلمانی جریان ۸ مارس که از فضای رایزنیهای مربوط به تشکیل دولت آگاه هستند در این زمینه گزارش دادند که فضای نشست میان «نبیه بری»، رئیس پارلمان و سعد حریری مثبت بوده و دو طرف به همراه «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور تصمیم به تشکیل دولت طی ۱۰ روز یا دو هفته گرفتهاند.
این محافل گزارش دادند که نیروهای لبنانی این بار مجبور هستند در روند تشکیل دولت به شکل مثبت تعامل کرده و در برابر خواسته های ملت و اجرای اصلاحات که با روی کار آمدن دولتی شایسته ممکن میشود تسلیم شوند.
محافل مذکور خاطرنشان کردند که همه نیروهای سیاسی اتفاق نظر دارند که بحث تشکیل دولت هر چه زودتر به انجام رسیده و بیشتر از دو هفته طول نکشد؛ چرا که شرایط آشفته کشور تحمل اتلاف وقت را ندارد.
اما دومین چیزی که در جریانی رایزنی ها تقریباً تصویب شد ساختار دولت بود به این صورت که کابینهای با حضور ۲۰ وزیر متخصص و غیر حزبی که هیچ یک از اعضای دولتهای سابق در آن حضور نداشته و نیز هیچ یک از وزرا پیش از این در پست های عمومی نبوده و ارتباطی با پرونده های فساد نداشته باشند تشکیل شود.
درباره مذاکرات میان سعد حریری و گروه های شیعه، نبیه بری به نمایندگی از این گروه ها مذاکره می کند و البته تماس میان سعد حریری و «حاج حسین خلیل» معاون سیاسی «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله همچنان برقرار است و هیچ چیز مانع از تماس دو طرف بعد از انتخاب حریری به عنوان نخست وزیر مکلف نمیشود.
منابع گزارش دادند که پست وزارت دارایی همچنان در اختیار جنبش امل و وزارت بهداشت در اختیار حزبالله است و وزرای آن از افراد غیرحزبی خواهند بود و همچنین مانند سابق هر گروهی اختیار معرفی نامزد پست وزارتی مورد نظر خود را دارد.
این منابع همچنین درباره رابطه میان حریری با عون و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی تاکید کردند که نبیه بری نقش مثبتی در نزدیک کردن دیدگاه سه طرف داشته و نشستهای دیگری میان حریری و باسیل برای تکمیل مذاکرات برگزار خواهد شد.
به نظر می رسد که جبران باسیل و حریری به یک توافق تقریبی رسیدهاند و برای بحث درباره برخی جزئیات نیاز به مذاکره دارند.
به گفته منابع آگاه تنها گروهی که خارج از دولت باقی مانده حزب نیروهای لبنانی به ریاست سمیرجعجع است که پیش از این تلاش زیادی برای تحمیل دیکتههای خود در روند تشکیل دولت با تکیه بر مواضع ضد مقاومت و فتنهانگیزی علیه حزبالله کرد.
نتیجه رایزنیهای پارلمانی برای انتخاب حریری با ۶۵ رای موافق شاید برای برخی تعجب آور بود. برخی نیروهای سیاسی معتقد بودند که حریری بیش از ۵۳ رای کسب نکرده و نخواهد توانست به راحتی تشکیل دولت دهد؛ زیرا اساسا آن زمانی که تشکیل دولت در لبنان آسان به نظر میرسید این روند ۱۱ ماه طول کشید و در نهایت نیز ناکام ماند.
اما با توجه به واقعیت کنونی لبنان پیش بینی می شود که تشکیل دولت در این مرحله خیلی طولانی نشود. سعد حریری در دولتهای قبلی خود هرگز مانند امروز از حمایت بین المللی برخوردار نبوده و به ویژه این حمایت در این زمان بیشتر از گذشته نه تنها فقط برای بازسازی بندر بیروت بلکه احیای اقتصاد فروپاشیده لبنان نیاز است تا این کشور بیش از این در هرج و مرج اجتماعی و معیشتی فرو نرود.
سعد حریری در تاریخ ۲۲ اکتبر (ا آبان) با کسب ۶۵ رای از ۱۲۰ رای مامور تشکیل دولت در لبنان شد.